Stylingproducten

Bijna iedereen gebruikt wel een stylingproduct. Op de markt zijn voor elk haartype verschillende producten te verkrijgen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende producten dat je bijna niet meer weet wat goed voor jouw haartype is en wat je dus moet aanschaffen.
Wij zullen het je iets makkelijker maken door een overzicht te maken van de verschillende stylingproducten en voor welk haartype deze het beste toepasbaar zijn.

Wat zijn stylingproducten?

Zoals de naam al zegt, deze producten zijn gemaakt om je haar te stylen, of in het Nederlands vertaald; om je haren in model te brengen en/of in model te houden.

Wanneer gebruik je welk stylingproduct?

Krullen:
Mensen met pluizend haar en/of krullen zullen snel een olie of crème gebruiken om het pluizen te minderen. Als je meer krullen wilt die minder pluis kies je eerder voor een niet verzwarende krullen crème dan voor een crème die het haar wel zwaarder en dus steiler maakt.
Om de krullen beter te temmen kun je het beste deze producten uitproberen:

 • Een krullen crème, dit is het meest gebruikte product voor het behoud van je krullen zonder dat het zwaar of hard wordt.
 • Een zachte mousse/versteviging, deze moet je in handdoekdroog haar in je haren kneden en je haren dan natuurlijk of met een föhn drogen. Hiervan kan je haar hard aanvoelen.
 • Een clay, paste of wax, zorg ervoor dat deze producten niet je haar verzwaren, je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. De clay is minder vet en geeft een matte tint, een wax is vetter en geeft ook een beetje extra glans in het haar, een paste voelt het minste vettig aan in je haren. Van deze producten blijft je haar de hele dag licht vettig aanvoelen.
 • Haarlak, dit gebruik je op het droge haar, voor extra volume kan je het beste op je kop gaan hangen en de haarspray van onder af op je haren spuiten. Hiervan kan je haar hard aanvoelen.
 • Glansspray is voor elk haar ideaal, dit product gebruik je om meer glans in je haren te krijgen.

Steil haar:
Mensen met steil haar willen graag meer stevigheid en volume. Naast de shampoos en conditioners voor volume in het haar kunnen stylingproducten hier ook goed voor zorgen.
Deze producten zijn perfect voor mensen met steil haar die meer volume willen:

 • Volume poeder, deze poeder breng je aan op je hoofdhuid en zorgt ervoor dat het haar stugger aan voelt en dus meer volume krijgt. Met een beetje extra tegenkammen kan je het haar nog meer volume geven.
 • Volume mousse, deze mousse verzwaard het haar niet. Sommige merken bieden zelfs een mousse aan met een dunner spuitkopje waardoor je het op je hoofdhuid kan spuiten op de scheidingen, hierdoor wordt het haar omhoog ‘geduwd’ en ook wat stugger zodat er meer volume in je haren komt.
 • Een lichte haarlak, pak niet te snel een zwaardere of stevigere haarlak, hiervan wordt je haar zwaar en kan het juist slap gaan hangen. Een lichte haarlak zorgt ervoor dat je haren op zijn plek blijven zitten zonder het te verzwaren.
 • Glansspray is voor elk haar ideaal, dit product gebruik je om meer glans in je haren te krijgen.

Lang haar:
Mensen met lang haar hebben hun haren natuurlijk niet elke dag opgestoken, in een vlecht of in een staart zitten. Als ze dat wel hebben zullen ze ook wel een stylingproduct gebruiken om het haar op de juiste plek te houden, maar als ze het haar los hebben hangen willen ze natuurlijk ook dat het in model blijft zitten.
Voor mensen die hun haren vaak vast dragen kunnen soms last hebben van kleine haartjes die omhoog pieken. Dit kan komen omdat het haar af breekt, omdat het nieuwe haren zijn of omdat de haartjes vooral bij je slapen niet langer worden. Voor deze mensen zullen dit ideale stylingproducten zijn:

 • Crèmes zorgen ervoor dat het haar beter doorkambaar is waardoor het minder snel af breekt en het minder snel gaat pluizen.
 • Haarlak kan ervoor zorgen dat de kleine haartjes die bovenop je hoofd omhoog blijven steken weer plat gaan liggen. Spuit een beetje haarlak op de haartjes en wrijf ze plat met je hand of met een borstel.
 • Een klein beetje wax, clay of paste kan je op je haar smeren om het strakker naar achteren te krijgen. Let wel op dat dit ervoor kan zorgen dat je haar er snel vet uit ziet of bij een clay dat je juist een matte look krijgt.
 • Glansspray is voor elk haar ideaal, dit product gebruik je om meer glans in je haren te krijgen.

Draag je liever je lange haren los? Dan zouden dit goede producten voor je kunnen zijn:

 • Crèmes zorgen ervoor dat je haren beter doorkambaar worden, dat het minder pluist en het de hele dag zacht aan blijft voelen. Vooral ideaal voor mensen die graag met hun handen door het haar gaan.
 • Mousse, dit moet je op je natte haren gebruiken voordat je het haar in model gaat föhnen. Natuurlijk kan je je haren ook natuurlijk op laten drogen om je krullen of slag beter in je haar te krijgen zonder dat het gaat pluizen.
 • Haarlak, dit moet je in je drogen haren gebruiken. Door op je kop te hangen kan je meer volume en een beetje warrige look creëren.
 • Uiteraard kan je ook wax, clay of pastes gebruiken, zorg ervoor dat je hiervan niet teveel gebruikt en hou er rekening mee dat je haren hiervan vettig aanvoelen, vettig lijken of bij een clay juist dof lijken.
 • Glansspray is voor elk haar ideaal, dit product gebruik je om meer glans in je haren te krijgen.

Kort haar:
Mensen met kort haar gebruiken het meeste een stylingproduct, natuurlijk zijn er ook mensen die het haar gewoon laten vallen zoals het valt en dus geen producten gebruiken buiten een shampoo en conditioner om.
De mensen die wel stylingproducten gebruiken, kiezen vooral voor deze producten:

 • Gel is een product wat hard wordt als het opdroogt en ideaal voor slap haar wat snel in zakt. Vooral voor stekeltjes of kuiven wordt gel gebruikt
 • Een wax, clay of paste worden gebruikt bij mensen met dikker en steviger haar wat minder stevigheid en hardheid nodig heeft om in model te blijven zitten. Let wel op dat een wax en een paste vettig aanvoelen en ook vettig lijken in je haren. Een paste geeft een matte uitstraling.
 • Mousse wordt vooral gebruikt door mensen die hun korte haren föhnen, dit product moet in nat haar aangebracht worden en daarna droog geföhnd. Een mousse geeft extra stevigheid en zal na het föhnen niet hard aanvoelen. Laat je het haar natuurlijk opdrogen, dan kan het haar wel iets hard aanvoelen.
 • Haarlak wordt veel gebruikt om geföhnd haar in model te houden. Door haarlak op het haar te spuiten en met je vingers er een beetje aan te plukken, krijg je wat meer een lossere look in plaats van een stijve massieve look. Ook als je je haren niet föhnt kan je haarlak goed gebruiken op je droge haren om de plukjes net wat steviger vast te zetten en te modelleren. Haarlak heeft meerdere sterktes en kan bij een hoge sterkte zeer hard worden. Bij een lage sterkte zal de haarlak weinig stevigheid geven en niet echt hard worden.

Wil je meer informatie over de stylingproducten? Bekijk dan deze pagina’s:

Webwinkel
Wil je graag stylingproducten aanschaffen?
Klik dan op een van deze linken voor het complete aanbod:
Haarshop
Hair and beauty online

Voor het gehele assortiment van Hair and Beauty online, klik op de banner hieronder:

Voor het gehele assortiment van Haarshop.nl, klik op de banner hieronder:

Scroll naar boven
× Chat