Haarmasker

Wat is een haarmasker?

Een haarmasker heeft bijna dezelfde werking als een conditioner, veel mensen vragen hierdoor af wat het verschil is en wanneer je welk product moet gebruiken.
Een masker bevat minder water dan een conditioner waardoor het een geconcentreerder product is met meer voedingsstoffen. Ook moet je een haarmasker langer in laten trekken zodat de voedingsstoffen beter in je haar door kunnen dringen.
Na het gebruik van een haarmasker worden je haarschubben weer gesloten en komt er een beschermlaagje om het haar heen. Hierdoor is je haar beschermd tegen invloeden van buitenaf (stylingproducten, zon, water, wind, fijnstof etc.)

Wat is het verschil tussen de haarmaskers?

Net als bij shampoos en conditioners zijn er haarmaskers voor elk haartype.  Vooral de mensen met beschadigd haar, droog haar, gekleurd haar en pluizend haar moeten regelmatig een masker gebruiken om ervoor te zorgen dat je haren beter gevoed worden en in goede conditie kunnen blijven.
Voor mensen met fijn, slap, steil en futloos haar bestaan er speciale haarmaskers die geen verzwarende ingrediënten bevatten en voor meer volume kunnen zorgen. Sommige haarmaskers bevatten ook ingrediënten waardoor het haar wordt ‘opgevuld’ zodat het dikker lijkt.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Na het wassen van je haren met een shampoo verdeel je op je nog natte of handdoekdroge haren. Probeer zoveel mogelijk van het product op je haarpunten te smeren en minder op je hoofdhuid. Als je teveel van het product op je hoofdhuid smeert kan je hoofdhuid vet worden en kan je haar slap gaan hangen.
Om het product beter te verdelen kan je eventueel nog (voorzichtig) een kam door je haren halen. Bij breekbaar haar of haar wat snel uit valt kan je dit beter niet doen. Nat haar is breekbaarder dan droog haar en vaak zitten er veel klitten in je haren door de massage bij de shampoo.
Laat het masker intrekken zo lang als op de beschrijving vermeld wordt. Het telt niet precies op de minuut nauwkeurig, maar probeer er niet teveel vanaf te wijken.
Spoel het product goed uit. Als je wilt, kan je je haren nog na spoelen met lauwwarm of koud water. Hiervan wordt je haar nog zachter en gladder omdat door de kou je haarschubben nog beter afsluiten.

Wil je een haarmasker aanschaffen?
Klik dan hieronder op een van de linken voor het aanbod:
Haarshop
Hair and beauty online

Voor het gehele assortiment van Hair and Beauty online, klik op de banner hieronder:

Voor het gehele assortiment van Haarshop.nl, klik op de banner hieronder:

Scroll naar boven
× Chat