Wat zijn de lente en zomer kapsels van 2018?

Zoals bij de herfst en winter trends staan de trends in de lente en de zomer weer helemaal in het teken van wat jij wilt. Wil jij kort haar, lang haar, slagen, krullen of steil haar, roze, groen, rood, zwart  bruin, blond of wit? alles mag en alles kan. Maar let wel op dat het jou staat. Let op de vorm van je gezicht, de lengte van je nek en de kleuren die het beste bij jou staan. Ook met de lengte en vorm van je lichaam moet je rekening houden. Zelfs je kapsel kan namelijk invloed hebben hoe jij er in het geheel uit ziet en je kapsel kan ervoor zorgen dat je minder lang lijkt, en zelf dat je wat slanker kan lijken met je juiste kapsel.  Hou er ook rekening mee dat je in de zomer vaak wat meer kleur in je gezicht hebt. Dit kan veel invloed hebben op de haarkleur die je kiest. De ene kleur kan jouw gezicht namelijk flets maken en met een andere, de juiste kleur voor jou, kan het zelfs zo zijn dat je huid er egaler uit ziet en je ogen meer stralen.
Wil je toch een beetje mee doen met de mode trends? Dan geven wij je een aantal tips wat je deze lente en zomer regelmatig op straat voorbij zal zien komen.

Kort haar kapsels

Zoals in de winter al te zien was, blijven de “pixie” kapsels ook in de lente en de zomer te zien. Een pixie kapsel is een bijna jongensachtig kort geknipt kapsel. Deze trend komt oorspronkelijk uit de jaren ’20 en ’70-’80. Het voordeel van de trend van nu, is dat het kapsel gecombineerd kan worden, bijvoorbeeld met een lange lok die je achter het oor kan dragen, maar wel met de oren vrij (of 1 oor vrij en aan de andere kant langer) en een opgeschoren ‘kippenkontje’ aan de achterkant. Zo hou je je kapsel lekker fris voor de warme zomerdagen, maar ook vrouwelijk in je gezicht. Als je kiest voor een hippe asymmetrische lange lok bij een kort kapsel, kan je hier natuurlijk ook veel variaties mee maken. De lok kan je zo plat en glad mogelijk achter je oor stoppen, of losjes in volume föhnen zodat het speels voor je ogen hangt. Ook kan je met warmterollers of een krultang een krul of lichte slag in de lok maken. Zo krijg je met een hip kapsel toch ook een klassieke look. Een goed voorbeeld voor de verschillende asymmetrische pixie kapsels die niet heel erg jongensachtig of opgeschoren zijn, zijn de kapsels van Robin Wright, de actrice die in de serie ‘the house of cards’ de rol van Claire Underwood op zich neemt. Zij draagt haar kapsels van pixie kort tot asymmetrisch kort met een lange lok, tot een  boblijn. En voor elke gelegenheid is het haar ook anders gestyled, bijvoorbeeld heel glad en steil langs haar gezicht en de lok achter haar oren, of met een slag of krul in de lok waardoor het speels of juist klassiek naar achter toe valt.
Vind je het toch niets om de haren losjes voor je ogen te laten hangen en wil je alles kort? Kies dan voor een kapsel waarbij je dikkere lijnen in het haar ziet. Vergelijkbaar met het ouderwetse “Bloempot kapsel”. Bij dit kapsel staat een rechte of korte schuine pony in het gezicht ook heel leuk. Bij dit kapsel kan je je kapper ook even laten spelen met de lijnen, bijvoorbeeld door het kapsel ook asymmetrisch te maken, of aan de ene kant de lijnen wel vloeiend over te laten lopen en aan de andere kant wel een dikke lijn te kiezen.
Uiteraard kan het jongensachtige ‘out of bed’ look ook deze zomer. Hierbij heb je een kort kapsel waarbij de bovenkant rommelig en omhoog staat.

de korte kapsels van Robin Wright als Clair Underwood in de serie The House of Cards:

Halflang haar kapsels

Al sinds de jaren ’20 is de boblijn niet uit het modebeeld te bedenken. Ondertussen zijn er steeds meer varianten op gekomen zoals de asymmetrische boblijn en een lange bob, ook wel de lob genoemd. Ook dit jaren ’20 kapsel blijft in 2018 te zien in het modebeeld. Deze keer wel met een midden scheiding. Je oren mogen ook gezien worden, draag dus je halflange haar achter beide oren of laat één oor nog verstopt onder je haren. Dit geeft je ook de kans om mooie oorbellen te dragen en ze te laten zien. Hou je niet zo van een midden scheiding omdat je bijvoorbeeld een langwerpig hoofd hebt of een hoog voorhoofd? Kies dan voor een hele lage scheiding waarbij je aan de kant van de scheiding je haren achter je oren doet. Kies hierbij niet voor een te korte lok, maar zorg voor een hele lange lok of helemaal geen lok. Hierdoor valt je haar speels in je gezicht en kan je de irriterende lange plukjes ook achter je andere oor stoppen. Vind je het helemaal niets om haren in je gezicht te hebben? Doe dan al je haar achterover en geef je haar een ‘wetlook’ met de speciale wetlook gels of met wax. Uiteraard kan je alles nog strakker treken met behulp van speldjes. Ook kan je zonder het gebruik van wax en gel je haren naar achteren doen met een klein staartje of speldjes.
Ook zien we in het modebeeld weer de jaren ’20 terug, met de slagen in het haar. Ben je niet zo goed in het slagleggen? Doe dan ook zeker niet te moeilijk en laat je haren hangen zoals ze zelf willen hangen, dus je steile haren steil houden en je natuurlijke krul of slag niet bewerken maar alleen goed verzorgen met de juiste verzorging en stylingsproducten die je haren niet te zwaar maken, zodat je natuurlijke haarvalling het mooiste uit komt.
Wat je wel weinig ziet deze zomer, zijn de laagjes in het haar. De meeste halflange kapsels worden bot en recht afgeknipt. Sommige kappers knippen de lange lokken niet meer op de ‘ouderwetse’ manier door je haar eerst af te delen met klemmen en steeds een deel te knippen, maar ze pakken een kam, bepalen de lengte met de kam op je rug en halen de tondeuse langs de kam. Dit is een snelle manier om een botte rechte lijn te creëren. Natuurlijk wordt daarna wel de schaar nog gebruikt om het kapsel mooi af te werken. Probeer dit dus niet zomaar zelf thuis, want alleen de tondeuse en de kam geven geen mooi recht kapsel waarmee jij over straat wilt!

Lang haar kapsels

Ook bij je lange lokken geldt: laat je haar lekker zijn eigen ding doen en pak niet elke dag je krul of stijltang, maar zorg ervoor dat je natuurlijke haarvalling te zien is. Laat dus trots je steile haren, je slagen of krullende haren zien, dat is niet alleen heel mooi, maar ook lekker makkelijk.
Ook je lange haren mag je weer in een midden scheiding dragen of in een hele lage scheiding. Vergeet ook niet je mooiste oorbellen in te doen, want ook bij lang haar mogen je beide oren of één oor goed te zien zijn door het haar er strak achter te stoppen. Wil je geen scheiding in je haren? Kam het dan strak naar achteren en maak een staart. De vlechten zijn ook nog steeds niet uit het modebeeld verdwenen, hiermee maak je die strakke staart wat speelser door er bijvoorbeeld twee kleine vlechtjes, of een grote vlecht, aan de zijkant te maken die je ook vast bind in je staart. De vlechtjes kan je natuurlijk ook vanuit je midden scheiding maken en als klein staartje achterop je hoofd net onder je kruin bij elkaar vast binden. Zo heb je toch je haren los, maar geen last van de losse plukjes in je gezicht.
Ben je niet zo fan van een staart en los haar? Dan hebben wij goed nieuws, opgestoken kapsels met als basis een losse vlecht of een knot zijn nog steeds heel hip. Super handig voor het sporten, op het strand of op warme dagen. Een opgestoken kapsel hoeft niet heel strak te zitten. Laat gerust wat kan speelse plukjes er tussenuit vallen of omhoog pieken. Zo hou je je kapsel speels.
Ook bij de lange kapsels zijn weinig laagjes te zien. Alleen aan de voorkant je het wat korter dragen waarbij het in laagjes mooi geleidelijk overloopt naar de langere lengtes. De meeste kapsels zijn van achter wel recht geknipt, en niet meer rond of in een punt zoals lang in de mode te zien was.

Styling en verzorging

Met het warme zonnetje wil je in de zomer vaak je haren vast hebben, zodat je nek niet zo warm is en deze ook een beetje bij kan bruinen. Hiervoor is een knot of een vlecht ideaal. Ook met een staart kan je deze zomer de straat op, deze kan je laag in de nek dragen of wat hoger net onder je kruin. Wil je liever toch je haren een beetje los laten hangen, maar geen plukjes haar in de gezicht, dan kan je die vervelende plukjes achter je oor stoppen of in vlechtjes naar achter binden.
De belangrijkste regel van de lente en zomer haarmode in 2018 is dat jij je er prettig bij voelt en je er zo min mogelijk werk aan hebt door je natuurlijke valling te laten zien. Wil je wel wat meer werk aan je haren hebben? Ga dan voor de klassieke krul of het slagleggen of kies voor een wetlook kapsel wat strak naar achteren vast gezet is met gel, wax en/of speldjes.
Naast de stylingsproducten is het ook aan te raden om goede verzorgingsproducten te gebruiken. Je haar krijgt in de zomer veel te verduren en uiteindelijk kan je een heel hip kapsel hebben, maar lijkt je haar net een bos stro omdat het helemaal is uitgedroogd door de zon, de zee, het strand of het zwembad. Zorg dat je regelmatig je haren uitspoelt met water (geen zout zee water) als je hebt gezwommen. Gebruik verzorgende sprays die je haar beschermen tegen de zon en het belangrijkste; gebruik een goede shampoo en een masker of (leave-in) conditioner om het vochtgehalte van je haren op peil te brengen en te houden. In de webshops die ook op deze pagina genoemd worden kan je professionele kappersproducten vinden, die ervoor zorgen dat jij met een hip en verzorgd kapsel de zon en de zee in kan.

Haarkleuren lente en zomer 2018

De grijze lokken verdwijnen langzaam uit het straatbeeld. De warm blonde haarkleuren komen hiervoor terug. Denk hierbij aan honingblond en goudblond. Ook voor de donkerdere haarkleuren komen de warme tinten meer in de mode. De subtiele caramelkleuren kan je eindeloos combineren door middel van high lights in heel donker haar of een balayage wat van donkerbruin naar een paar tinten lichtere caramelbruin tint gaat.
Rosé is niet alleen lekker als drankje op een warme dag op een terrasje, maar is ook heel mooi als haarkleur. Deze roze/blonde kleur is een subtiele lichte kleur wat wel een beetje lef uit straalt. Ideaal als babylights te combineren met een blonde of lichtbruine basis. Wil je het toch iets gewaagder hebben en meer opvallen? Kies dan voor een felle koperkleur of combineer roségold met paars. Deze combinatie wordt de “Dusty Mauve” genoemd en het meest gebruikt in een balayage of ombré kleuring.
De balayage en ombré kleuringen blijven nog een tijdje in het modebeeld te zien. Deze kleurtechnieken zorgen ervoor dat je haren meer diepte krijgen en bij blonde haartinten met een donkerdere basis lijkt het alsof je al een hele zomer in de zon hebt gezeten. Met verschillende blond en bruin tinten en eventueel caramel, rosé of paarse kleuren er doorheen ben jij helemaal klaar voor de zomer en zal niet alleen de zon, maar ook jij stralen!
Zorg wel dat jij je lokken altijd goed verzorgd, zo behoud je langer een mooie kleur, een mooie glans en een betere haarstructuur.

Scroll naar boven
× Chat