Inschrijven bij de KVK

Als ondernemer ben je verplicht om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bij de inschrijving krijg je ook direct een BTW nummer. Dit nummer heb je nodig om je belastingaangiften te doen.
Inschrijven bij de Kamer van Koophandel doe je op www.kvk.nl.
Als eerst moet je digitaal een inschrijfformulier invullen. Dit formulier vind je op de website van de Kamer van Koophandel bij “inschrijven”.

Als je het formulier hebt ingevuld en opgestuurd moet je een afspraak maken bij een kantoor van de KvK om alle gegevens nogmaals te controleren, vragen van jouw kant te beantwoorden, je legitimatiebewijs te controleren en je moet dan betalen voor je inschrijving.
De bevestiging van je afspraak, deze ontvang je in je mailbox, moet je uitprinten en mee nemen naar het KvK kantoor. Hiermee moet je je aanmelden bij binnenkomst. Sommige kantoren hebben geen receptie, in deze kantoren moet je bij de aanmeldzuil je aanmelding scannen.
Let op dat je je legitimatiebewijs mee hebt!

Wat kost een inschrijving bij de KVK?

Het inschrijven van een nieuwe onderneming kost eenmalig €50,00, de betaling hiervan kan alleen met pin. Als je na het inschrijven gelijk naar de bank, verzekeringsmaatschappij of groothandel wilt, dan kan het zo zijn dat je een uittreksel nodig hebt. Dit uittreksel kost €15,00.