Het gezicht en idee achter ThuiskappersNederland.nl

De bedenker en oprichter van ThuiskappersNederland ben ik; Nathalie Christoffels, een gediplomeerde thuiskapster die sinds 2013, op 23 jarige leeftijd, als ZZP-er staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij de klanten aan huis langs komt voor alle haarbehandelingen. Naast het behandelen van mijn klanten bij hun thuis, heb ik ook een kapsalon in een verzorgingstehuis waar ik twee dagen in de week de bewoners blij maak met een mooi kapsel. De afwisseling van de oudere dames die wekelijks de kapsalon in komen voor een watergolf, de uitdagende kapsels en prachtige bruidskapsels die ik bij sommige mensen aan huis mag maken, zorgt ervoor dat ik veel plezier beleef in mijn werk en ook dat ik minimaal 2x per jaar een cursus volg over de nieuwste trends en technieken in het kappersvak. Natuurlijk doe ik ook andere dingen dan alleen werken en leren. Ik ben gek op reizen, fotograferen, motorrijden en natuurlijk op mijn vriend en mijn familie.
Binnen 2 jaar nadat ik eigen baas ben geworden, was mijn klantenkring zo snel gegroeid dat ik een klantenstop moest doen. De meeste klanten had ik al vanuit de kapsalon waar ik eerder werkte en vanwege de crisis de deuren moest sluiten, veel nieuwe klanten kwamen erbij via de bestaande klanten en vooral ook via mijn website. Op mijn website en social media gaf ik aan dat ik geen nieuwe klanten meer aan kon nemen, toch bleven nieuwe klanten bellen en mailen of ik bij hun aan huis langs kon komen om hun haren te knippen, kleuren, permanenten enz. Zelf vind ik het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen mijn klanten en ook toekomstige klanten. Ik wilde dus een oplossing zoeken voor de mensen die ik vanwege de drukte niet meer kon helpen.

ThuiskappersNederland.nl

Om de mensen die op zoek waren naar een nieuwe thuiskapster toch te kunnen helpen verwees ik ze door naar andere thuiskappers, die ook in dezelfde regio als ik aan het werk waren. Zo ontstond het idee om een website te maken waarop de ambulante kappers een profiel kunnen plaatsen en de klant ze dus gemakkelijk kan vinden en boeken. Dit is ThuiskappersNederland.nl geworden. Een website wat gemakkelijk in gebruik is, waar klanten hun nieuwe thuiskapper kunnen vinden en gelijk contact mee kunnen maken en waar ook informatie, in de vorm van blogs, op staat voor de klant en de kapper of kapster.
Veel ambulante kappers hebben niet de middelen, kennis of geld om een goed werkende website te (laten) bouwen en ook goed zichtbaar (en dus goed te vinden) zijn op Google. Zo lopen ze veel nieuwe klanten mis, en dus ook veel omzet. Nu is het natuurlijk de vraag of het geld wat een website bouwen kost, gelijk staat aan het geld wat het voor een zelfstandige kapper of kapster zonder personeel opbrengt. Een dan hebben wij het nog niet eens over de tijd die deze thuiskapper of thuiskapster heeft om de nieuwe klanten te kunnen helpen. Als je website net zo succesvol is als die van mij, Thuiskapster Nathalie, dan kom je op een bepaald moment tijd te kort om alle aanvragen via de website te kunnen beantwoorden en de mensen te kunnen helpen. Dan moet je regelmatig ‘nee’ verkopen en dat kan best lastig zijn.

Een profiel voor de ambulante kapper/kapster

Door een profiel aan te laten maken op ThuiskappersNederland.nl zorg ik, samen met een internet marketeer, dat jij met je profiel goed zichtbaar bent in Google, zonder die hoge kosten van het aanmaken en onderhouden van een website. Hiervoor vragen wij aan de kapper of kapster een (laag) bedrag om hun profiel te maken en op de website te kunnen plaatsen. Bij andere websites, met dezelfde diensten en doeleinden als deze, betaal je per nieuwe of doorgestuurde klant een bepaald bedrag of een percentage van je omzet. Wij hebben het doorsturen van de klantgegevens geautomatiseerd waardoor wij daar bijna geen werk meer aan hebben. Dit zorgt er dus voor dat wij hebben gekozen voor verschillende type profielen. Al voor €12,50 exclusief BTW kan jij als gediplomeerde ambulante kapper of kapster een profiel laten aanmaken voor op deze site. Hier komen geen extra kosten bij en jouw profiel wordt 1 jaar lang op de website getoond, tenzij je zelf aangeeft dat je profiel eerder en kosteloss verwijderd mag worden of als je, tegen betaling, voor een verlenging of een upgrade kiest. Voor de thuiskappers en thuiskapsters die al een eigen website hebben, maar toch beter gevonden willen worden, hebben wij andere profielen waarbij je toekomstige klanten direct door gestuurd worden naar jouw website en waarbij je telefoonnummer wordt vermeld zodat ze direct contact met jou op kunnen nemen.
Het voordeel van goed zichtbaar zijn in Google is dat jij meer bekendheid krijgt en jouw toekomstige klanten jou kunnen vinden als nieuwe thuiskapper. Wij stellen wel eisen aan de kappers en kapsters die zich willen aansluiten bij ThuiskappersNederland.nl. Namelijk dat ze in het bezit zijn van een erkend kappers diploma, ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en professionele producten gebruiken. Al het contact verloopt via mij, dus ik controleer persoonlijk de diploma’s en het KvK nummer. En ik weet welke producten door professionele kappers worden gebruikt, dus kunnen ze geen vals merk opgeven. Door korting te regelen voor de bij ons aangesloten kappers bij de groothandel Hair and Beauty Online, zorg ik ervoor dat de kappers goedkoop de inkopen van professionele haar producten kunnen doen en dus ook kwaliteit kunnen leveren door de producten die ze gebruiken.

Professionele kappers en kapsters aan huis

Wist jij dat iedereen zich kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel als kapper of kapster? Zelfs voor het openen van een kapsalon hoef jij bij de KvK geen bewijs of diploma te leveren dat jij daadwerkelijk goed kan knippen, kleuren etc. Heb jij daar wel eens aan gedacht op het moment dat jij in de kappersstoel zit of een thuiskapper binnen laat in je huis om jouw haren onder handen te nemen? En natuurlijk zijn er ook kappers die aan huis komen, die helemaal niet staan ingeschreven bij de Kvk, die geen belasting afdragen van het geld wat jij diegene betaald voor zijn of haar diensten. Wel bekend als de zwartwerkers. Meestal vragen ze een absurd lage prijs voor hun diensten, werken ze met producten uit de drogist en zijn de zwartwerkers ook kappers of kapsters die geen kappersopleiding hebben gehad, eerder zijn gestopt met de opleiding of via een thuisstudie zonder docent en praktijkervaring of via YouTube hebben ‘geleerd’ hoe je zou kunnen knippen.
Kortom, de kwaliteit is bij deze mensen, die zich voordoen als kapper, vaak ver te zoeken.
Ik hou persoonlijk niet van deze illegale zwartwerkende zogenaamde kappers. Regelmatig heb ik problemen die ze hebben veroorzaakt moeten oplossen. Ik heb zelfs mee gemaakt dat het haar van een klant zo erg was verpest door iemand die een thuisstudie heeft gehad en zichzelf kapster noemde, dat ik het haar alleen nog maar heel kort kon knippen en de klant er jaren over heeft gedaan om weer een volle en gezonde bos haar terug te krijgen. Hier wordt ik droevig van, ik wil mijn klanten niet huilend in de stoel hebben omdat ik niet kan toveren en dus niet de scheef afgeknipte plukken, de over-geoxideerde pieken of de afschuwelijke haarkleur om kan toveren tot de bos haar die ze voor het werk van de zwartwerker of niet gediplomeerde kapper hadden.
Daarom ben ik streng met het controleren van de diploma’s en het KvK nummer, die de bij ons aangesloten kappers en kapsters moeten tonen aan mij. Ook vind ik het belangrijk dat ze cursussen volgen om op de hoogte te blijven van de veranderingen in het kappersvak. Gelukkig doen de echte kappers dit ook omdat het kappersvak niet alleen hun werk is, maar ook een hobby waarin je je moet blijven ontwikkelen. Bij de ambulante kapster of kapper die aangemeld staan bij ThuiskappersNederland.nl ben je dus verzekerd van dat je een echte professionele kapper of kapster in huis haalt!

De toekomst van ThuiskappersNederland.nl

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar we kunnen er allemaal over dromen en zo onze idealen en ideeën creëren voor de toekomst. Deze website is nog niet zo lang online en zal nog een hoop updates en veranderingen krijgen in de komende jaren. Uiteraard zullen deze veranderingen alleen maar positieve effecten hebben op de site, voor de klanten/bezoekers en de aangesloten kappers en kapsters. Mijn toekomstdroom voor deze website is onder andere dat er genoeg ambulante kappers en kapsters zich aanmelden op deze website om een groep te vormen waarmee wij gezamenlijk kunnen profiteren van (bijvoorbeeld) meer korting op de inkopen van de professionele producten, korting op verzekeringen, korting op boekhoudpakketen en andere benodigdheden voor de professionele ambulante kapper. Hoe groter de groep is met aangesloten kappers, hoe meer wij gezamenlijk kunnen bereiken. Bijvoorbeeld ook het volgen van cursussen in jouw omgeving moet makkelijker en toegankelijker kunnen worden. Als ZZP-er loop je altijd achter de grote kapper ketens en kapsalons met meerdere personeelsleden aan, maar als een groep ZZP-ers moet er meer mogelijk zijn, net als wat er mogelijk is voor die grote kappers ketens. Maar natuurlijk wel zo dat jij wel je eigen baas blijft en vooral kan profiteren van alle extra’s die een groep voor elkaar kan krijgen.
Voor de klant zal het ook makkelijker worden om een thuiskapper te vinden die bij hem of haar aan huis langs komt als er meer thuiskapsters en thuiskappers zich aanmelden op onze site. Hoe meer kappers wij op de site kunnen aanbieden, hoe beter wij gevonden worden door Google en hoe meer bezoekers de website krijgt. En tussen al die bezoekers zitten natuurlijk ook jouw toekomstige klanten!

Een paar cijfers…

Vanaf 1 januari 2018 tot 30 april 2018 zijn er ruim 12.000 actieve bezoekers op deze site geweest en heeft Google onze site ruim 19.000 keer laten zien bij verschillende zoekwoorden. Aan de 14 kapsters die een profiel op de website hebben, zijn er in de eerste maanden van 2018, tot 30 april, ongeveer 96 aanvragen van klanten door gestuurd. Wij merken dat vooral de kapsters die aan huis komen veel aanvragen binnen krijgen en niet de kappers die een salon bij hun zelf aan huis hebben. Kortom, tot nu toe komen er gemiddeld ruim 3.000 actieve bezoekers per maand op onze website die op zoek zijn naar een nieuwe thuiskapper of thuiskapster. Op de site wordt nog regelmatig gezocht en gekeken voor thuiskappers en kapsters in provincies of in steden waar wij helaas geen aangesloten ambulante kapper of kapster hebben staan. Misschien ben jij wel een van de ambulante kapsters of kappers die in deze provincies en steden werkzaam bent en zitten hier jouw toekomstige klanten ook bij?! Of misschien ken jij wel een thuiskapper of thuiskapster die meer klanten wilt en zich bij ons aan wilt sluiten? Kijk dan even op de pagina aanmelden, voor meer informatie over de kosten en hoe jij of jouw thuiskapper/kapster zich kan aanmelden bij ons.

Ik hoop dat je zo meer duidelijkheid hebt gekregen wie ik ben en wat mijn doel is met deze site. En ik hoop dat jij via deze site een leuke en professionele kapster/kapper aan huis kan vinden, of dat jij als kapper/kapster aan huis je bij ons aan meld zodat jij meer klanten en meer bekendheid krijgt en uiteindelijk ook mee kan profiteren van de voordelen van het horen bij een grote groep ZZP-ers in het kappersvak.

Groetjes van Nathalie.

Scroll naar boven
× Chat