Wat zijn de herfst en winter trends van 2017/2018?

De trends van dit jaar staan volledig in het teken van wat JIJ wilt en wat JIJ mooi vind staan bij jezelf. Alle mag, en alles kan. Kort haar, lang haar, blond haar, bruin haar, zwart haar en zelfs fel gekleurde haren passen in het straatbeeld van 2017. Wil je een roze gloed, een paarse gloed of een rode gloed? Alles mag! Meestal willen de mensen in de zomer een lichtere zomers korte coupe en als de dagen korter en kouder worden, dan laten we de haren iets langer en gaat er een donkerder en warmere kleur in het haar. Dit jaar mag je ook eens gek doen en de lokken kort knippen met een frisse lichte kleur erin.

Kort, korter, kortst haar

De trends gaan weer terug in de tijd. De korte ‘Pixie’ kapsels uit de jaren ’20 en ’70-‘80 komen weer terug. Dit zijn niet alleen de korte mooi overlopende kapsels, maar ook de bloempotkapsels met dikke lijnen horen hier bij.  Deze korte koppies mogen symmetrisch zijn, maar Asymmetrisch zijn deze kapsels ook heel leuk te combineren. Bijvoorbeeld met een lange lok die je klassiek langs je voorhoofd kan stylen of je kan de lok met losse krullen of een wave één kant op dragen voor het speelsere effect. Een rechte pony kan ook mooi staan bij een pixie kapsel, vooral als je kiest voor de dikkere lijnen in je kapsel waarbij de lagen niet vloeiend in elkaar over lopen.
Een Pixie kapsel met de dikkere lijnen erin hoeft niet perse een ouderwets bloempotkapsel te zijn, dit kan ook een kapsel zijn met verschillende lengtes waardoor de dikkere lijnen trapsgewijs in het kapsel te zien zijn. Op deze manier krijgt de term ‘bloempotkapsel’ al een hele andere betekenis en staat het kapsel een stuk moderner, speelser en is elk kapsel echt uniek.
Helemaal kort geschoren kan tegenwoordig ook als vrouwenkapsel. Dit is wel een kapsel voor de echte waaghalzen. Als je een kort geschoren kapsel aan durft, hou er dan wel rekening mee dat je geen keuze hebt wat je elke dag met je haren moet doen qua styling (dit kan natuurlijk ook juist een verademing zijn…) en het duurt wel weer een tijdje voor je van het korte kapsel af bent.

Halflang haar

Afgelopen jaar was de Lob een kapsel wat veel gezien werd en nog steeds vaak geknipt wordt bij de kappers. Als je het aan durft kan je de Lob nog een stukje korter laten knippen tot een echte Bob-lijn. Deze herfst en winter eindigen de Bob-lijnen net onder de kaak of zelfs net onder het oor. Voor een speels effect kan je hierbij ook kiezen voor een Asymmetrische Bob, door de achterkant korter te knippen en de lengte aan de voorkant te houden. Maar de echte rechte Bob-lijn overheerst weer in de mode wereld. Vooral de Bob-lijn met rechte pony waarin een ouderwetse slag gelegd wordt. Dit wordt ook wel een wave genoemd, het is geen krul en geen losse slagen, maar het echte ouderwetse slagleggen van de jaren ’20. Edith Piaf is hiervoor onder andere een voorbeeld geweest.
Naast het slagleggen zijn ook je eigen losse slagen, steile haren of krullen goed te combineren met een Lob of Bob-lijn. Niet te moeilijk doen en je natuurlijke structuur laten zien is het motto van 2017 en zal in 2018 ook nog zo blijven.

 

 

 

 

Lang haar

Waag je liever geen bezoek aan de kapper voor een korte(re) coupe en wil je graag je lokken lang houden? Dan mag dat natuurlijk ook. Ook bij de lange haren mag je de natuurlijke valling van het haar houden zoals het is. Zelfs als je flinke pluisharen hebt, kan je deze zo houden. Wil je toch liever langer voor de spiegel staan? Dan kan je ervoor kiezen om ook in je lange haar slagen te leggen. Dit is een stuk moeilijker dan in korter haar, maar niet onmogelijk.
Wil je toch iets anders? Denk dan aan een rechte pony, of als je denkt dat dat niet bij je staat kan je natuurlijk ook voor een (lange) lok kiezen die schuin over je voorhoofd ligt. Ook voor het lange haar geldt dat de rechte lijnen helemaal ‘in’ zijn. Dus de kapsels met een rechte pony, weinig laagjes aan de zijkant en de onderkant van je haar ook in een rechte lijn of in een scherpe punt zal je weer vaak tegen komen op straat. Maar zoals bovenin deze blog al beschreven staat, als jij je beter voelt met lange lokken in laagjes en rond aan de onderkant, dan moet je dat zeker doen.

 

 

 

 

Kleuren

De grijze tinten zijn nog wel te zien, maar er wordt steeds meer plaats gemaakt voor de roze, paarse en blauwe tinten. Dit kunnen de felle kleuren roze, paars en blauw zijn, maar ook de lichtere pasteltinten. Ook blijft de Blorange trend ook nog hangen, dit is de zachte blonde perzikkleur. Wil je liever een wat natuurlijkere tint in je haar? Dan kan je kiezen voor de beige tinten, die heb je in de blonde tinten, maar ook donkerder tot aan donker bruin. Deze tint komt overeen met de zandkleuringen. Deze tinten zijn niet warm, maar ook niet zo askleurig als de grijze tinten.
De rode tinten komen in het mode beeld ook weer terug. Warme bruintinten, Mahonie en de warme goudtinten zullen deze herfst en winter mooi in het landschap passen. Het mooiste is hierbij om de aanzet donkerder te houden en het haar richting de punten lichter te laten verlopen door middel van een balayage of met high-lights. De punten mogen hierbij ook een warme of rode toon hebben waardoor het een speels kapsel wordt. Deze kleuring wordt ook wel een aubrown kleuring genoemd.
Je uitgroei mag ook weer gezien worden. Bij sommige haarkleuringen wordt juist een donkerdere uitgroei na gemaakt om meer diepte in het haar te krijgen. Hierbij mag de kleur natuurlijk en geleidelijk overlopen in een lichtere kleur, maar er mag ook een donkere balk zichtbaar zijn bij de uitgroei, dus dat de donkere kleur in één keer over gaat naar de high-lights of een lichtere kleur.

Scroll naar boven
× Chat