Haarverf kankerverwekkend??

Op 16 oktober 2017 verscheen er in de Telegraaf het bericht dat vrouwen die hun haren regelmatig verven 14% meer kans hebben om borstkanker te krijgen. Dit onderzoek is gedaan in het Princess Grace ziekenhuis in Londen door een professor en chirurg Kefah Mokbel. Deze professor raad aan om niet vaker dan vijf keer per jaar je haren te verven. Nu is de vraag natuurlijk of de Nederlandse haarkleuringen dezelfde strenge eisen hebben als die van de Engelse, of zijn de kleuringen die in Nederland gebruikt worden wel veilig genoeg om elke 4 tot 6 weken je haren te verven?

Is haarverf schadelijk/kankerverwekkend?

Haarverf wat je in Nederland bij de drogist kan kopen en wat de Nederlandse kappers gebruiken om je uitgroei weg te werken of je een totale make-over te geven, worden door meerdere specialisten gekeurd. Als er een nieuwe haarverf op de markt gebracht wordt, is deze al bij het ontwikkelproces geheel wetenschappelijk onderbouwd dat deze niet schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de gebruiker. Daarnaast worden er regelmatig studies, over de producten die gebruikt worden in de haarverf, opnieuw geëvalueerd door onafhankelijke wetenschappelijke instanties. Deze wetenschappelijke onderzoeken kunnen tegenwoordig zeer nauwkeurig uitgevoerd worden omdat de kennis en technologie steeds vooruit gaat en er meer bekend wordt over de werking en gevolgen van de producten.
Als een haarverf/product wetenschappelijk goedgekeurd wordt als veilig en niet schadelijk voor de gezondheid, dan moet er nog een professionele veiligheidsbeoordeling gedaan worden. Daarna wordt er door het Onafhankelijk Wetenschappelijk Comité voor Consumenten Veiligheid (SCCS) van de Europese Comissie beoordeeld of de gebruikte ingrediënten daadwerkelijk niet schadelijk zijn voor de gebruiker ervan.
Pas als de producent voldoet aan alle (strenge) eisen die, onder andere door de Europese Commissie, zijn opgesteld, dan mag het product op de markt verkocht worden. Je kan er dus met een gerust hart vanuit gaan dat de producten die jij koopt, gebruikt of wat de kapper bij jou gebruikt niet schadelijk zijn en niet kankerverwekkend.

Haarverf is NIET kankerverwekkend of schadelijk voor je gezondheid!

Dr. ir. Ronald van Welie, toxicoloog en directeur van de NCV:  “Ik zou graag een ieder die zich zorgen maakt over het gebruik van haarverf willen geruststellen met de mededeling dat dergelijke producten veilig zijn in gebruik. Ze zijn onderworpen aan zeer strenge veiligheidseisen en het veilig gebruik wordt onderschreven door een schat aan wetenschappelijk onderzoek en strikte wetgeving.”
bron: www.ncv-cosmetica.nl/actueel/haarverf-veilig-gebruik/

Uiteraard is haarverf niet altijd goed voor je haren, het blijft een chemisch proces. Tegenwoordig komen er steeds meer producten op de markt om je haren beter te beschermen tijdens het (ont)kleuren. Maar de verf is veilig te gebruiken, ook vaker dan 5 keer per jaar.
Dus als u last heeft van een uitgroei, of u wilt een paar high-lights, low-lights, balayage, ombre, regenbooghaar, of gewoon een hele andere kleur, boek dan snel een afspraak bij je Thuiskapper!

Scroll naar boven
× Chat