Haartrends 2017

Kleuren

In 2016 moesten de haarkleuren zo grijs mogelijk, in 2017 kan je de zilvershampoo weer in de kast zetten en voor een warmere look gaan. Vooral de rode, koper en oranje tinten komen weer terug. De blorange werd eind 2016 al geïntroduceerd, maar dit voorjaar zal je deze kleur steeds vaker tegen komen. Deze kleur is een beetje perzik-achtig, niet blond, niet roze en ook niet oranje, maar wel heel mooi.
Hou je toch meer van de as tinten? Dan is Sandy Blonde wel wat voor jou. Dit is een licht bruine of donkerblonde haarkleur met een assige gloed eroverheen.
De balayage blijft een trend, deze kleurtechniek kan je met veel verschillende tinten maken. Zowel met de blorange en andere pasteltinten, met alle warme tinten en met alle as tinten.


Kapsels

In 2016 was de lob veel te zien op straat. In 2017 wordt daar weer een variatie op bedacht; de blunt. Dit is ook een langere boblijn, maar dan met botte lijnen geknipt en zonder laagjes. Deze stijl kan zowel voor de kortere lengte, net boven of over je schouders, maar ook voor hele lange lokken. Bij de blunt gaat het er voornamelijk om dat het haar op een rechte lijn bot geknipt wordt, dus zonder laagjes.
De laagjes gaan weer uit het haar in 2017, net als de pony en de korte schuine lok. Wil je toch een beetje laagjes in je haren? Laat deze dan zo lang mogelijk om toch een beetje volume en textuur in je haren te krijgen. Kan jij niet zonder een pony? Dan kan je deze bot laten knippen en hoef je de pony niet elke dag perfect te stijlen. Je mag de pony gerust rommelig laten, alsof je zo uit bed bent gerold. Wil je geen pony maar toch wat meer haren in je gezicht? Maak dan een lage zij scheiding en laat een lange lok langs je gezicht vallen. Eventueel kan je de lok zo lang laten dat je deze losjes achter je oren kan dragen. De lok mag dit jaar ook weer omhoog gedragen worden als een schuine kuif.
De korte kapsels komen ook weer terug. Voornamelijk de kapsels die niet helemaal vrouwelijk zijn, maar ook niet te mannelijk; de androgyn kapsels. Denk hierbij aan een kort opgeschoren nek, maar langere lengtes bovenop met een zwierige dikke lok die je zowel voorover in je gezicht kan hangen, als met veel volume schuin naar achter.

 

 

Styling

Afgelopen jaar kon je de haren steil naar beneden laten hangen, maar je kon ook een mooie (losse) krul erin maken. Dit jaar gaan we voor de middenweg. In 2017 mag je natuurlijke slagen of krullen te zien zijn en deze hoeven niet helemaal perfect in model te zitten.
Ook komt de wet-look weer terug. Hiermee kan je de haren strak naar achteren kammen, maar je kan ook je krullen nog meer accentueren en een messy wet- look maken.
Een lok wordt in 2017 lang en dik gelaten en in je gezicht gedragen, of met een (extreme) zijscheiding omhoog schuin naar achteren. De scheiding mag flink laag zitten zodat je lok hoger kan en dikker lijkt. Een midden scheiding kan echt niet meer in 2017.
Heb je weinig tijd om je haren te stylen? Dan kan je altijd een vlecht of een sportieve knot in je haren maken. Deze trend van 2016 gaat gewoon door.

Scroll naar boven
× Chat