Haartrends 2016

Haarkleuren

In 2016 verschijnen er steeds meer opvallendere kleuren in het straatbeeld. Niet alleen qua kleding, maar ook in het haar. Maar de trends van 2015 (bijvoorbeeld de balayage) komen ook weer terug in het straatbeeld.

Sommige vrouwen houden de kleur bescheiden en gaan naar de kapper voor een balayage met een donkere ‘uitgroei’ en punten die steeds lichter blond worden. Deze kleuring is vooral perfect om een natuurlijke haarkleur te creëren waarbij je eigen uitgroei minder opvalt, tenzij je de kleur bij de aanzet veel donkerder of lichter maakt dan je eigen haarkleur.
Ook zijn de babylights veel te zien. Dit zijn highlights, maar dan met hele kleine en heel veel plukjes genomen. Dit zorgt voor een natuurlijk effect en een blonde coupe.

Granny Gray’ is ook een veel benoemde term bij de kappers en hun klanten. Gewoon goud-blond is te saai, nu willen de klanten een as-witte kleur in het haar, met andere woorden: Grijs. Deze kleur moet je goed onderhouden door een juiste zilvershampoo en een conditioner voor grijs of blond haar te gebruiken, anders zal de as kleur snel weer gelig worden.
Vrouwen die graag wat meer op willen vallen nemen een balayage met een donkere ‘uitgroei’ en met felle kleuren in de punten. Ook was de ‘unicornhair’ of  ‘rainbowhair’ veel te zien in het straatbeeld. Hoe meer felle kleuren er in het haar zitten, hoe beter. Het nadeel van deze felle kleuren is dat de ondergrond flink opgelicht moet worden voordat de kleur zo fel in je haar zichtbaar wordt. Ook zal je deze kleuren goed moeten onderhouden, de felle kleuren zullen snel vervagen uit je haren, dit gebeurt soms al binnen een paar weken. Dit kan je deels voorkomen door regelmatig je haren opnieuw te kleuren, wat niet zo goed voor je haren is, of door een shampoo speciaal voor gekleurd haar te gebruiken. De shampoo zal het beste werken als je daarna de haarschubben weer afsluit met een conditioner voor gekleurd haar.


Kapsels

De kapsels worden voornamelijk lang gedragen, zelfs de klassieke boblijn wordt opnieuw geïntroduceerd op een langere lengte, dit wordt een lob (long bob) genoemd. Niet alleen een langere boblijn krijgt een nieuwe benaming, ook de boblijn met een beetje slag of krul krijgt een naam; de wob (wave bob). Deze boblijn is ideaal als je een beetje slagen of krullen van jezelf in je haren hebt, van je lange lokken af wilt maar ook weer niet te kort haar wilt hebben. Een wob wordt net als de lob vaak langer gelaten omdat de lengte van het haar nog een beetje in krult. Voor de vrouwen die van iets meer uitdaging houden is de schuine bob een goed alternatief. Bij deze boblijn kan je voor de klassieke variant gaan; weinig laagjes en glad geföhnd of gesteild. Of je kan voor een hippere variatie gaan; met een korte (opgeschoren) nek, veel laagjes en extremere lange punten aan de voorkant. Ook kan je er nog voor kiezen om deze schuine boblijn asymmetrisch te maken door de ene punt veel langer te laten dan de andere punt.
De ‘undercut tattoo’ is ook een verborgen juweeltje dit jaar. Vrouwen met veel, lang en dik haar kunnen ervoor kiezen om in de nek een stuk op te laten scheren en hierin figuurtjes te laten scheren. Als het haar los wordt gedragen zal niemand dit kunstwerk zien, maar als je een hoge knot in je haren doet, wordt het zichtbaar. Ideaal als je in je vrije tijd graag wat gekker doet en op je werk een klassieke en nette look moet hebben.

Een pony is in 2016 niet veel verschenen, hiervoor in de plaats kwam de zijscheiding met een lange schuine lok of helemaal geen lok. Wel zijn de kapsels wat gelaagd aan de voorkant, dit houdt in dat de plukken die vooraan in je gezicht hangen korter zijn en steeds langer worden richting je schouders.

Styling

De styling van de kapsels in 2016 zijn verschillend. Sommige kapsels moeten zo glad en steil mogelijk zijn. En de andere kapsels, voornamelijk met de balayage erin, worden door de kappers mooi in de krul gezet zodat de kleur beter te zien is. Ook zijn er veel kapsels te zien waarbij de haren niet perfect hoeven te zitten en het lijkt alsof je net uit bed bent gerold.
De sportieve kapsels zijn ook veel te zien. Dit zijn de vlechten en de knotjes. De knotjes worden, vooral door vrouwen met korter of dunner haar, laag in de nek gedragen. Vrouwen met langer en dikker haar en een ‘undercut tattoo’ dragen de knot juist op de kruin zodat het kunstwerkje beter zichtbaar wordt. De knot kan ook heel mooi gecombineerd worden met een vlecht, hierdoor oogt het kapsel iets netter en lijkt het alsof je er meer tijd in hebt gestoken.

Scroll naar boven
× Chat