Festival kapsels

In juli, augustus en september barsten de meeste festivals en grote feesten weer los. Lowlands, Mysteryland, Tomorrowland en de zwarte Cross zijn een aantal festivals waar veel bezoekers genieten van muziek, de buitenlucht, de gezelligheid en een paar drankjes. Sommige mensen pakken groots uit en lopen in een bijzondere outfit rond, wil jij liever niet zo erg opvallend rond lopen op een festival of feest, maar wel wat anders met je haren doen dan ‘gewoon los’ of ‘gewoon in een staart’?  Lees dan deze blog en kijk of er een feestkapsel voor jou bij zit.

Een festival knot

Ben je niet zo heel erg creatief met je eigen haar? Maak dan een top knot of een messy bun. Dit zijn de meest makkelijke en ook leuke knotten die je kan dragen in het dagelijkse leven, maar zeker ook op een festival. Het voordeel van een knot of een messy bun is dat je haren niet los in je gezicht hangen, als het warm is heb je ook geen warme plukken haar in je nek hangen en je hoeft de hele dag niet meer in de spiegel te kijken hoe je haar zit; de naam zegt het al, een messy bun hoeft helemaal niet perfect gestyled te zijn of strak getrokken op je hoofd te zitten, hoe rommeliger en nonchalanter, hoe beter en speelser je look is. Heb je nogal slap haar en blijft een knot vaak niet goed zitten bij jou? Probeer dan, voor je de knot in je haar draait, je haar stroever te maken met droogshampoo of haarlak. Als je deze op de aanzet van je haren spuit, dus bij je hoofdhuid, dan heb je veel meer stevigheid en wordt je knot nog rommeliger zonder dat het snel in stort.
Loop je al dagelijks met een messy bun op je hoofd en wil je een keer wat anders maar wel je haren vast? Probeer dan een lage messy bun, dus een rommelige knot die meer in je nek hangt. Voor een speels effect kan je de knot ook wat meer naar links of naar rechts laten hangen, of gewoon symmetrisch in het midden. Wil je een nog speelsere look maken met een makkelijke knot? Maak dan 2 knotjes bovenop je hoofd of in je nek. Vind je de knotten nog te burgerlijk voor een hip festival? Ga dan los met glitters, gekke gekleurde elastieken of (nep)bloemen. Als je kiest voor echte bloemen, dan is gipskruid een mooie oplossing. Deze kleine witte bloemetjes kan je makkelijk tussen je rommelige knot door trekken, eromheen wikkelen of een krans ervan maken. Gipskruid wordt ook veel gebruikt bij bruidskapsels omdat deze bloemetjes een lange tijd zonder water kunnen en niet snel slap gaan hangen of verkleuren.

 

 

 

Een haarcreatie met een vlecht

Ben je iets creatiever met je haren en kan je bij jezelf, of bij een vriendin, een (in)vlecht maken? Dan heb je de basis van een creatief festivalkapsel binnen handbereik. Een gewone (in)vlecht strak achterover is best hip, maar als je de vlecht iets losser trekt geeft dat een lekker speels en rommelig effect en lijkt je haar een stuk voller. Voordat je een vlecht gaat maken is het ook handig om je haren iets stroever te maken met droogshampoo of haarlak, hierdoor kan je makkelijker vlechten, blijft je vlecht steviger en langer zitten en kan je een iets rommeligere vlecht maken zonder dat deze uit elkaar valt. Dit is ook de perfecte voorbereiding als je een echte bohemian look wilt maken in je haren.
Natuurlijk hoef je niet perse een ster in het invlechten te zijn om een vlecht te gebruiken bij je festival kapsel. Je kan ook een pluk aan de zijkant van je gezicht pakken en deze als een gewone vlecht vlechten en vastzetten in je messy bun of een staart. Deze kleine vlecht of vlechtjes kan je ook een beetje los trekken zodat het perfect past bij je speelse look.
Als je heel creatief bent en het invlechten onder de knie hebt, kan je ook wat meer spelen met verschillende haarstylen waarbij de vlecht de basis is. Bijvoorbeeld een invlecht die schuin loopt, een invlecht aan één kant van je hoofd die overgaat in je messy bun of staart of twee invlechten die overgaan in twee knotjes. Je kan eindeloos combineren met een vlecht. Zelfs als je je haren niet helemaal vast wilt hebben, maar wel uit je gezicht, kan je een kleine invlecht maken bovenop je hoofd en deze op je kruin laten eindigen in een kleine messy bun, als je de rest van je haren dan lekker los laat hangen of in de krul zet, dan heb je helemaal een perfecte festival look. Deze looks met vlechten kan je natuurlijk ook extra opleuken met glitters, gekke gekleurde elastieken en met (nep)bloemen zoals hierboven beschreven bij de knot.

 

 

 

Gipskruid, glitters en andere accesoires in je haren

Ben je niet zo heel creatief met je haar? Dan is een ‘gewone staart’ of ‘gewoon los haar’ ook prima, als je maar zorgt dat je optimaal geniet van jouw feest en/of festival! Wil je toch nog een beetje creatief doen met je ‘gewone’ kapsel? Gebruik dan glitters, (nep)bloemen of andere accessoires in je haren. Als je je haren ‘gewoon los’ wilt laten hangen, kan je met een gekleurd of glitter speldje toch op een subtiele en leuke manier iets anders doen met je haren dan normaal. Of met een subtiele haarband, een bohemian haarband, diadeem of bloemenkrans creëer je heel simpel een festival look waarbij je geen creatieve kapsels hoeft te maken. Voor een ‘gewone’ staart heb je natuurlijk ook genoeg accessoires om deze te upgraden naar een festivalkapsel. Van leuke haar elastieken, speldjes, klemmen tot de hierboven genoemde haarbanden, diademen en bloemenkransen kan je kopen om je gewone staart om te toveren naar een leuke staart die op valt.
Hou je meer van de subtiele en natuurlijke look? Ga dan even langs de bloemist voor een takje gipskruid. Dit zijn kleine witte bloemetjes met een flexibel en stevig steeltje. Ideaal om in je haar te steken, rond je elastiekje te draaien, een krans van te maken of met een speldje vast te zetten in je kapsel. Deze bloemetjes zullen niet snel verkleuren of slap hangen zoals de grotere echte bloemen vaak wel doen. Helemaal op een warme dag moet je rekening houden met echte bloemen, dat ze slap gaan hangen en zelfs kunnen verkleuren.

 

Scroll naar boven
× Chat