Diploma kwijt

Één van de eisen, om je aan te kunnen melden op deze website, is dat je een kopie van je diploma moet laten zien. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen hobbyisten op de website komen te staan, zodat de klant altijd de garantie heeft dat ze een echt kapper of kapster in huis halen.
Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden je diploma niet meer hebt, of dat je het hele huis hebt afgezocht en het papiertje niet meer kan vinden. Dit betekent natuurlijk niet dat je diploma nergens meer aan te vragen is. Hieronder staan een aantal stappen die je kan volgen om je diploma weer in handen te krijgen:

 • Neem contact op met de school waar jij je diploma hebt gehaald.
  Een school heeft altijd een archief met de behaalde diploma’s en jij kan daar een kopie of een afstudeerverklaring van krijgen.
 • De school waar ik mijn diploma heb behaald bestaat niet meer.
  Dit is uiteraard heel erg vervelend, maar er is een grote kans dat al jouw gegevens en dus ook je diploma’s over zijn genomen door de rechtsopvolger. Wie de rechtsopvolger van jouw school is, kan je navragen bij de gemeente.
 • Vraag om een kopie bij de gemeente.
  Door de overheid worden de gegevens van behaalde diploma’s ook opgeslagen. Helaas zijn niet alle diploma’s hier terug te vinden, maar er is een grote kans dat die van jou er wel bij zit. Let wel op dat de aanvraag bij de gemeente vaak lang kan duren en er zitten ook kosten aan verbonden.
 • Vraag een digitaal uittreksel aan bij DUO.
  DUO is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Dit houdt in dat deze instantie zorgt niet alleen voor de studiefinanciering, maar ook voor het beheer van de diplomabank. In deze diplomabank staan alle diploma’s van erkende opleidingen.
  Via je DigiD kan je inloggen, op de website van DUO.
  Als je ingelogd bent zie je een overzicht van je behaalde diploma’s. Hiervan kan je gratis een uittreksel van het diplomaregister maken. Dit uittreksel is niet rechtsgeldig, dus wettelijk gezien kan je dit uittreksel niet gebruiken om aan te tonen dat jij je diploma’s hebt behaald.
  Een rechtsgeldig diploma kan je wel aanvragen bij DUO, maar net als bij de aanvraag bij de gemeente, kan dit lang duren en betaal je €72,- per aangevraagd diploma.

Moet ik deze kosten maken voor een profiel?

Wij willen jou natuurlijk niet onnodig op hoge kosten jagen, maar wij willen wel graag een bewijs dat jij je diploma hebt gehaald. Daarom vragen wij jou wel om je best te doen om bij je oude school of de rechtsopvolger een kopie van je diploma aan te vragen. Dit is sowieso handig om in je eigen boekhouding te houden.
Lukt het niet om je oude school of de rechtsopvolger daarvan te benaderen? Dan is voor ons een kopie van je uittreksel van het diplomaregister voldoende.

Scroll naar boven
× Chat