Blue Monday…

Maandag 21 januari 2019 is het blue Monday, of in het Nederlands gezegd, blauwe maandag. Misschien heb je er wel eens van gehoord, dit is de meest depressieve dag van het jaar, volgens onderzoeken die voornamelijk in Amerika zijn gehouden. Maar ook in Nederland zijn veel mensen een beetje ‘blue’, ‘down’ of gewoon gezegd; (een beetje) ongelukkig op maandag 21 januari. Hoe dat kan? Eigenlijk is het best logisch en simpel. De meeste mensen hebben een goed voornemen gemaakt voor het nieuwe jaar. De eerste week of zelfs 2 weken gaat dat helemaal volgens het boekje en de derde week zakt het enthousiasme in en lukt het niet meer goed om de draad op te pakken. Dit hoeft niet perse het goede voornemen van een gezondere leefstijl of afvallen te zijn, maar dit kan ook zijn dat je bijvoorbeeld als doel had om je werk (bijvoorbeeld je e-mails) op orde te maken en te houden, niet extra over te werken of zelfs je goede voornemen om wat vaker bij je opa, oma, ouders of andere mensen langs te gaan.
Een ander onderwerp wat in januari een grote rol speelt is geld. De jaarlijkse rekeningen komen weer op de mat en dat precies na die drukke en toch wel dure december maand. En dat terwijl je ook nog je gewone huishoudelijke kosten hebt en eigenlijk al aan het dromen bent van een zonvakantie die net even te duur is op dit moment. Want ja, de zon schijnt op zondag wel, maar dinsdag is er een pak sneeuw voorspelt, dat is ook niet iets om naar uit te kijken als je gewoon moet werken die dag. En ook nog het begin van de werkweek, waarbij je nog de achterstand van december aan het inhalen bent… Ik begrijp die onderzoeker wel, die zegt dat maandag 21 januari een depressieve dag is.

Maar, aangezien de zon schijnt, kunnen we van deze maandag ook een zonnige maandag maken. Noem het gewoon Yellow Monday, of een andere kleur waar jij blij van wordt!

Geniet van het zonnetje, maak nieuwe plannen en doelen die je wel langer dan 2 weken vol kan houden, geniet van je werk, want zonder je werk kan je ook je rekeningen en vakanties niet betalen en je werkt om te leven, niet andersom. En misschien nog veel belangrijker:

Maak een afspraak bij je kapper!

Als je je even wat somberder voelt, dan kan een kappersbezoek echt wonderen doen. Laat je even lekker in de watten leggen, kies voor een nieuwe haarkleur waar jij vrolijk van wordt en doe eens gek en vraag je kapper of hij/zij een leuk kapsel weet wat echt super goed bij jouw gezicht past. Je zal je als herboren voelen en zekerder op pad gaan. Je zal complimenten ontvangen van de mensen om je heen en dat voelt goed. En als een goede stok achter de deur, kan je het beste gelijk een nieuwe afspraak maken bij je kapper, zodat je over een paar weken weer lekker in de watten wordt gelegd. Op die manier is het makkelijker om je goede voornemen om regelmatig naar de kapper te gaan, goed vol te houden. En voor je het weet, ongeveer na 2 á 3 kappersbezoekjes, is het alweer zomer!

4 tips om Blue Monday positief door te komen:

  • Geef deze dag de naam van een kleur waar je blij van wordt, bijvoorbeeld Yellow Monday
  • Geniet van elke zonnenstraal, elk compliment, elke glimlach etc. Zeg mensen op straat en op je werk met een glimlach gedag, vaak zal je dan een glimlach terug krijgen en anders moet je degene die niets terug zegt deze tips geven.
  • Maak nieuwe doelen die je wel kan volhouden of kijk of er iemand in je omgeving is die jouw stok achter de deur kan zijn om wel je doelen te behalen (bijvoorbeeld personal training, een vriend, vriendin of familielid die met je mee gaat naar datgene waar jij tegenop kijkt of geen tijd voor vrij maakt, collega’s benaderen of die een beetje van je werk over kunnen nemen etc.) En soms moet je het ook gewoon doen.
  • Maak een afspraak met je kapper, dat kan super makkelijk en snel door op deze pagina te kijken welke kapper of kapster in jouw provincie aan huis komt voor de kappersbehandelingen.

Geniet van Yellow Monday!

Scroll naar boven
× Chat