Black Friday voor ondernemers

Misschien heb je al van Black Friday gehoord, dit is dé koopjesdag van het jaar. Deze dag vol aanbiedingen is overgewaaid van uit Amerika en zorgt dit jaar ook in Nederland voor hoge kortingen bij veel winkels en webshops. Hier kan jij als ondernemende kapper/kapster natuurlijk ook gebruik van maken. Heb jij al speciale acties bedacht voor Black Friday? Of profiteer je liever van alle aanbiedingen in de winkels en op internet?

Vrijdag 23 november 2018 is Black Friday

Dit is een ideale dag om meer omzet te draaien door middel van acties. Deze dag is de dag na het Amerikaanse Thanksgiving, maar vóór de Nederlandse feestdagen zoals Sinterklaas en de kerst. Dus als je meer producten wilt verkopen of meer klanten wilt hebben, is het verstandig om op deze dag of het gehele weekend een leuke actie te verzinnen.

Tips voor leuke Black Friday acties

Tip #1 korting op producten.  Natuurlijk wil je wel nog verdienen op de verkoop van producten, dus zorg dat je ze goedkoper in koopt. Dit kan bijvoorbeeld via verschillende webshops. Let hierbij vooral op de producten in de SALE, zorg natuurlijk wel dat de producten die je met (hoge) korting verkoopt hetzelfde merk zijn als de producten waarmee je werkt.
Ook kan je leuke pakketten maken met producten die je verkoopt waar je bijvoorbeeld een proefmonster of kleine verpakking van een stylingproduct gratis bij doet. Leuk om te geven en leuk om te krijgen. En als de producten bevallen zullen ze deze vaker bij je kopen.

Tip #2 korting op een behandeling. Rond de kerst hebben de meeste kappers het razend druk, maar in november is het vaak nog rustiger, de stilte voor de storm. Om de klanten wat gelijkmatiger te kunnen verdelen kan je op Black Friday of de gehele week daarvan extra korting geven op je behandelingen. Grote kans dat je agenda dan in november ook vol geboekt staat en je in december niet heel veel overuren hoeft te draaien of te vaak ‘nee’ moet verkopen.

Tip #3 cadeaubonnen verkopen met een korting of een geschenk. Black Friday kan je natuurlijk ook gebruiken om de rustige januari maand beter op te vullen met klanten, door cadeaubonnen te verkopen met flinke korting op een behandeling in januari. Deze actie kan je ook goed gebruiken als je besluit om je prijzen in januari te verhogen. Zo kan je de klanten een kans geven om nog één keer voor de ‘oude’ prijs geknipt te worden in 2019. Wil je liever geen hoge korting geven? Bied dan een lagere korting aan met daarbij een leuk geschenk, zoals een mini verpakking of proefmonsters van de producten die jij verkoopt. Zulke cadeaubonnen zijn leuk voor je vaste klanten, maar ook om nieuwe klanten te trekken.

Tip #4 Bied een extra service aan op deze zwarte vrijdag. Heeft je klant alleen een knip behandeling gepland? Geef ze dan een gratis droog- of föhn behandeling erbij. Of gebruik bij het wassen niet alleen een shampoo, maar ook een extra verzorgend masker. Door deze extra (gratis) service aan te bieden ervaren je klanten wat deze behandelingen en producten voor hun betekenen en heb je kans dat ze in het vervolg vaker met geföhnde haren de deur uit willen, of toch nog eens na denken over een extra kuurtje bij het wassen of over de aanschaf van jouw verzorgingsproducten die ze thuis kunnen gebruiken. Uiteraard betalen ze de volgende keer wel extra voor deze behandelingen die je alleen op Black Friday gratis aan biedt.

Hoe zorg je voor meer bekendheid van je acties?

Natuurlijk kan je elke klant persoonlijk vertellen dat je een actie hebt op Black Friday en dan hopen dat zij het door vertellen. Maar je kan ook gebruik maken van je Social Media accounts, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Op Facebook kan je bijvoorbeeld ook een evenement aan maken waarbij je extra uitleg geeft over je acties en ook je klanten uit kan nodigen. Wil je nog meer mensen bereiken met je acties? Zorg dan voor een zo genaamde Like, Deel & Win actie, zorg hierbij wel dat je de regels van Facebook aan houdt. Als je vrienden, klanten, kennissen en vrienden van vrienden je actie op Facebook liken en delen (openbaar) dan maken ze kans op bijvoorbeeld een gratis behandeling. Hou er wel rekening mee dat veel van je nieuwe ‘volgers’ geen klanten worden, maar vooral willen profiteren van gratis producten en behandelingen.

Wil je meer informatie over Black Friday en alle deals van de bekendste webshops in een handig overzicht? Neem dan een kijkje op BlackFridaySuperSale.nl.

 

Scroll naar boven
× Chat