Elke onderneming moet belastingaangifte doen, dit is elk kwartaal (dus elke 3 maanden) de BTW aangifte en aan het eind van het jaar je inkomstenbelasting.

Welk percentage BTW moet ik berekenen?

Voor haarbehandelingen bij een kapper geld nu nog het BTW tarief van 6%. Dit houdt in dat je voor elke behandeling die je doet 6% BTW moet afdragen aan de belastingdienst.
Klik hier voor de uitleg en de berekeningen van de 6% BTW bij je behandelingen.

Voor de inkoop van producten betaal je 21% BTW aan de groothandel/verkoper. Dit bedrag ‘krijg’ je uiteindelijk weer terug van de belastingdienst. ‘Krijg’ heb ik tussen aanhalingstekens gezet omdat het bedrag eerst wordt verrekend met het bedrag wat je moet betalen aan de belastingdienst voordat je daadwerkelijk iets terug krijgt.
Klik hier voor de uitleg en de berekeningen van 21% BTW bij je inkopen.

Bij de verkoop van producten aan je klant betaald je klant 21% BTW over het product. Dit bedrag moet jij weer aan de belastingdienst betalen.
Klik hier voor de uitleg en berekeningen  van 21% BTW bij het verkopen van producten.

Als je een product niet direct verkoopt maar gebruikt in je haarbehandelingen, dan geld hierbij het BTW tarief van 6% omdat het een behandeling/dienst is. Dit tarief moet je weer afdragen aan de belastingdienst.
Klik hier voor de uitleg en berekeningen van 6% BTW bij je haarbehandelingen waarbij je producten gebruikt.

Het berekenen van de BTW kan moeilijk zijn, als je hierover vragen hebt, dan kan je het beste een boekhouder/accountant of de belastingdienst om hulp vragen.

Inkomstenbelasting

Voor de berekening van je inkomstenbelasting kan je het beste een boekhouder of accountant in de hand nemen.

Scroll naar boven
× Chat